Mäsový koláč zo zemiakovej kaše
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
stonka
vňaťový zeler
1
PL
paradajkový pretlak
1
KL
worčestrová omáčka
1
KL
sušené bylinky
350
ml
hovädzí vývar
1
PL
múka
900
g
zemiaky
100
ml
polotučné mlieko
25
g
maslo
postup
1.
V kastróle s hrubým dnom opražíme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a zeler. Za občasného miešania opekáme približne 5 minút. Hrudky mäsa rozbijeme vareškou. Medzitým si do vriaceho vývaru vmiešame paradajkový pretlak, worcestrovú omáčku a bylinky. Mäso so zeleninou poprášime múkou.
2.
Do mäsa prilejeme ochutený vývar, necháme zovrieť a na miernom ohni dusíme 15 minút. Dochutíme soľou a korením.
3.
Kým sa pripravuje mäso, zemiaky uvaríme v osolenej vode približne 10 minút domäkka. Scedíme ich, roztlačíme a pridáme k nim teplé mlieko a maslo. Poriadne premiešame, aby kaša nebola hrudkovatá. Gril rozpálime na strednú teplotu.
4.
Mäsovú zmes preložíme do väčšej ohňovzdornej misy. Navrch rozotrieme zemiakovú kašu a skypríme ju vidličkou. Vložíme pod gril a zapečieme dochrumkava.
5.
TIP: Môžeme ho piecť aj v rúre pri 200°C a bude to trvať približne 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.