Pridať recept

Mleté mäso v bochníku

ingrediencie

500 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
1 ks
farebná paprika
200 g
paradajka
1 PL
múka
1 PL
paradajkový pretlak
150 ml
hovädzí výar
podľa chuti
tabasco
2 PL
bazalka
4 ks
bochník

postup

1.
Vo veľkom kastróle opražíme nasekanú cibuľu spolu s mletým mäsom. Pražíme na miernom ohni približne 7 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú papriku a paradajky. Miešame ďalšie 3 minúty a mäso poprášime múkou.
 
2.
Horúci vývar zmiešame s paradajkovým pretlakom, tabascom a nasekanou bazalkou. Do mäsovej zmesi pridáme ochutený vývar a necháme ju zovrieť. Na miernom ohni ju dusíme 10 minút. Ak je potrebné, pridáme ešte trochu vývaru. Zmes dochutíme soľou a korením.
3.
Bosniaky (žemle) prekrojíme napoly a mierne opečieme na suchej panvici. Na spodnú časť rozložíme šalátový list a naň nalejeme mäsovú zmes. Podávame s čili omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Maslový mazanec
Stačí jogurt, múka a výborná večera bez kysnutia a bez rúry je na stole! Nadýchaný maslový mazanec z panvice, ktorý sa rozplýva na jazyku
Jednoduchá a chutná večera pre celú rodinu. Ľahučké cesto zo surovín, ktoré máte určite doma.
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...