Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ryžové knedlíky s mrkvovo-tofu omáčkou

5
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
ryža
1 šálka
pšeno
6 šálok
voda
múka podľa potreby

Omáčka

400 g
biele tofu
10 ks
mrkva
1,5 dl
voda
tekuté sladidlo

postup

1.
Ryžu a (horúcou vodou sparené) pšeno dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, potom zmiernime teplotu a prikryté varíme pomaly, pokým sa nevyparí všetka voda a obilniny nebudú mäkké.
2.
Mrkvu ostrúhame, narežeme na malé kusy a vložíme do mixéra.
3.
Rozmixovanú mrkvu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme do mäkka 10 min.
4.
Po uvarení necháme mrkvu vychladnúť. Potom k nej pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa chuti dosladíme a vložíme na cca 3 hod. do chladničky.
5.
Uvarenú ryžu a pšeno necháme vychladnúť. Z vychladnutej hustej kaše tvarujeme knedlíky podľa vlastnej chuti.
6.
Ak sa nám bude zdať cesto príliš riedke, zahustíme ho múkou.
7.
Knedlíky hodíme do vriacej vody, povaríme cca 10 min. (kým nevyplavú na povrch), preložíme do misky a necháme vychladnúť. Podávame s tofu omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...