Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ryžové knedlíky s mrkvovo-tofu omáčkou

5
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
ryža
1 šálka
pšeno
6 šálok
voda
múka podľa potreby

Omáčka

400 g
biele tofu
10 ks
mrkva
1,5 dl
voda
tekuté sladidlo

postup

1.
Ryžu a (horúcou vodou sparené) pšeno dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, potom zmiernime teplotu a prikryté varíme pomaly, pokým sa nevyparí všetka voda a obilniny nebudú mäkké.
2.
Mrkvu ostrúhame, narežeme na malé kusy a vložíme do mixéra.
3.
Rozmixovanú mrkvu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme do mäkka 10 min.
4.
Po uvarení necháme mrkvu vychladnúť. Potom k nej pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa chuti dosladíme a vložíme na cca 3 hod. do chladničky.
5.
Uvarenú ryžu a pšeno necháme vychladnúť. Z vychladnutej hustej kaše tvarujeme knedlíky podľa vlastnej chuti.
6.
Ak sa nám bude zdať cesto príliš riedke, zahustíme ho múkou.
7.
Knedlíky hodíme do vriacej vody, povaríme cca 10 min. (kým nevyplavú na povrch), preložíme do misky a necháme vychladnúť. Podávame s tofu omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...