Pridať recept

Slaninkový bochník

ingrediencie

400 g
múka pšenično ražná
2 ČL
ocot
1/2 kocka
droždie
1/4 liter
vlažná voda
1,5 ČL
soľ
1,5 ČL
cukor
2 ČL
celá rasca
75 g
prerastená slanina

postup

1.
Do misky dáme vodu, cukor a droždie. Keď je droždie trocha namočené pridáme soľ, ocot, rascu, na drobno nakrájanú slaninu a múku. Dobré cesto vypracujeme, tak že sa odlepuje od varechy.
 
2.
Cesto necháme vykysnúť zakryté na teplom mieste.
3.
Potom vykysnuté cesto vyberieme na dosku, prehnetieme, pripravíme si okruhlý plech a cesto vyvaľkáme vo veľkosti plech. Na vrchu cesto jemne prerežeme na mriežky a necháme podkysnúť, kým sa rúra nahrej. Upečieme. Na dno rúry môžme dať mištičku s vodou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Cesnakový posúch
TOP 3 kysnuté posúchy
Sobota je ako stvorená na prípravu bezmäsitých jedál! Čo poviete na posúchy?
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy. Sýta a jednoduchá večera
Talianska focaccia, kapustový meteník a cesnakový posúch so slaninkou.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...