Pridať recept

Skalický trdelník na plechu

20
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
polotučné mlieko
2 PL
hnedý rum
3 PL
roztopené maslo
1 štipka
soľ
3 ks
žĺtok
400 g
polohrubá múka
1 ks
droždie
8 PL
cukor
1 podľa chuti
nasekaných orechov

postup

Všetky ingrediencie zmiešame, vznikne nám redšie cesto, ktoré presunieme na plech a naolejovanými rukami rozotrieme po celom plechu, potrieme rozšľahanými bielkami a posypeme nasekanými orechami alebo škoricou (kto má ako rád). Dáme piecť na 180 stupňov na 20 min a po vybratí ešte pocukrujeme práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
14.5.2016 19:59 | |
+5 -2
wau to vážne už som ho chcela robiť tak dik
Anonymný nick
10.2.2014 14:51 | |
+19 -11
Prepáčte, ale toto okolo trdelníka ani nešlo, robila som to prvý aj posledný krát. Výsledok ma sklamal (n)