Fotorecept: Tvarohové venčeky
15
porcií
57
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
275
g
polohrubá múka
1
ČL
sušené droždie
160
ml
voda
hlavné prísady
225
g
polohrubá múka
25
g
maslo Flora GOLD
75
g
mäkký tvaroh
65
g
práškový cukor
1
ČL
soľ
50
ml
voda
Plnka
325
g
jemný tvaroh
štipiek
soľ
podľa chuti
práškový cukor
1
ks
menšie vajce
2
PL
Zlatý klas
postup
1.
Múku preosejeme, pridáme droždie, zamiešame, pridáme vodu a zahnetieme cesto2-3 minútky. Zakryté necháme stáť 3-4 hodiny. pripravenosť cesta zistíme, že cesto je vzdušné,bublinkové a vonia chlebom.
2.
V strede cesta vidličkou urobíme jamku, pridáme vodu, soľ a cukor. Dobré premiešame a pridáme 75 g tvaroh.
3.
Tvaroh zmiešame s vodou a pridáme múku. Všetko spolu zmiešame 2-3 minútky
4.
a postupne pridávame mäkké maslo a zapracujeme do cesta.
5.
Vyhodíme na dosku a dobré do hladka vypracujeme. Necháme v teple 1,5 hod..
8.
Rozdelíme na 14 -15 rovnakých časti, asi 65 g. Cesto potom vytvarujeme do guľky, zakryjeme a necháme postáť 1/2 hod.
9.
Každý kúsok cesta rozvaľkáme do kruhu,takže ked položíme na cesto hrnček, aby ostalo asi 1 - 1,5 cm.
10.
Hrnčekom vykrojíme koliesko. Krúžok jemne, pomalý natiahneme, nemusíte sa báť cesto sa neroztrhne, tak aby sme mohli otočiť 3x okolo prstov.
12.
Kraj kolieska potrieme vodou a položíme venček. Do kruhu dáme plnku.
13.
Kraj cesta potrieme vajcom, necháme odpočívať 30 min a upečieme. Pečieme 20 min 180-200.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.