Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cisárov trhanec

2
porcie
16
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
3 ks
vajce
240 g
múka polohrubá
1 PL
kryštálový cukor
2 PL
hrozienka
5 ml
rum
50 g
maslo
trochu
olej
trochu
brusnicový kompót
trochu
píniové oriešky

postup

1.
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme cukor, múku a vyšľahaný sneh. Hrozienka zalejeme rumom a necháme chvíľočku postáť, potom rum primiešame do hotového cesta.
2.
Na pancicu dáme troška oleja a hrubšiu vrstvu cesta. Opečieme z jednej strany a posypeme hrozienkami, otočíme a opečieme aj z druhej strany, trhanec roztrháme na menšie kúsky.
3.
Potom si ho dáme na jednu stranu panvičky a v druhej polovičke si rozohrejeme 1 PL masla, trochu nasekaných vlašských orechov a pridáme 1 PL kryštálového cukru, ktorý sa troška skaramelizuje a všetko spolu dôkladne premiešame /najlepšie iba pohybom panvičky od seba a ku sebe/.
4.
Naložíme na tanier pocukrujeme práškovým cukrom a pridáme ovocie, alebo džem do ktorého si budeme jednotlivé kúsky máčať a papať. Doma to máme najčastejšie odskúšané s jahodovým džemíkom. Dnes som urobila fešákom originál s brusnicami... Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...