Pridať recept

Šťavnatá jablková žemľovka

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
staršie rožky
500 ml
mlieko
500 g
postrúhané jablká
20 g
hrozienka
2 ks
vajce
2 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor´
1 ks
škoricový cukor
trochu
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie pechu, alebo zapekacej misy

postup

Vynikajúci spôsob, ako premeniť staršie pečivo na niečo fantastické...

1.

Rožky nakrájame na tenké plátky a navlhčíme mliekom s rozšľahanými vajíčkami a cukrom. Jablká očistíme a nastrúhame.

 
2.

Ohňovzdornú nádobu vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno poukladáme rožky, na ne rozložíme jablká, posypeme polovicou vanilkového cukru a škoricovým cukrom.

3.

Zakryjeme navlhčenými rožkami a znova poukladáme jablká, ktoré posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom a očistenými, v horúcej vode umytými hrozienkami. Nakoniec uložíme zvyšok navlhčených rožkov a upečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
degree1
5.8.2017 15:12 | |
+8 -18
Fúha, bez tvarohu som ešte neskúšal, tak uvidíme, treba skúsiť niečo nové, len tie bielka tiež vyšľahám navrch😁vil-ko, predpokladám, ze sa pečie ako klasika, 15-20 minút na 180' a potom 5 minút na penu, ak ju budeš šľahať navrch, prepnes na pečenie zhora, aby pekné zruzovela 😉
vil-ko
8.9.2015 14:27 | |
+113 -31
8:| Ako dlho a pri koľkých stupňoch to treba robiť :?
mariaxx48
5.7.2014 09:22 | |
+50 -23
Robim tak isto,len bez hrozienok,len do mlieka dam,len zltka a z bielok vyslaham sneh,ktory dam na zemlovku,5 min.pred dopecenim a dopeciem
Podobné články
Dobroty zo starších rožkov
Dobroty zo starších rožkov: Zapekanky, bake rolls či sladké rožky v mlieku
V každej domácnosti z času na čas zvýši rožok či iné pečivo. Nevyhadzujte ho! Dajte zbohom plytvaniu...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!