Gratinové zemiaky s tofu syrom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
zemiaky
2
ks
údený syr tofu
2
ks
cibuľa
2
ks
kápia
1
ks
pór
5
strúčikov
cesnaku
trochu
olej
trochu
mletá červená sladká paprika
trochu
provensálske korenie
400
g
kyslá smotana
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zemiaky v šupke dáme predvariť, a potom ich ošúpeme a pokrájame na kolieska.
2.
Tofu nakrájame na plátky a zmiešame s na kocky nakrájanou paprikou, nadrobno pokrájanou cibuľou a pórom. Pridáme olej, pretlačený cesnak, korenie, mletú papriku a soľ. Dobre premiešame.
3.
Časť zemiakov poukladáme na dno zapekacej misy. Potom navrstvíme zeleninovú tofu zmes a prikryjeme zvyšnými kolieskami zemiakov.
4.
Zalejeme rozšľahanými vajíčkami s kyslou smotanou a soľou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi pol hodinu, kým nemajú zlatistú farbu. Môžeme ich posypať petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.