Pridať recept

Skvelé domáce cannelloni

4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
cestoviny cannelloni
400 g
mleté bravčové mäso stehno alebo pliecko
200 g
syr Eidam
bazalka
petržlenová vňať
400 g
paradajkový pretlak
oregano
6 strúčikov
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
100 g
parmezán
cukor

postup

1.
Cesnak ošúpeme, 3 strúčiky rozpučíme a dáme smažiť na rozpálený olej. Keď pustí arómu, pridáme mleté mäso a poriadne ho z každej strany opražíme. Pridáme soľ, čierne korenie, bazalku a petržlenovú vňať podľa chuti a poriadne premiešame. Pridáme 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku a 70 g syra Eidam, ktorý necháme rozpustiť.
 
2.
Keď je mäsko hotové, vyberieme ho na tanier. Do výpeku potom nalejeme paradajkový pretlak, ktorý ochutíme cesnakom, oreganom, soľou, čiernym korením a cukrom tak, aby nám omáčka chutila.
3.
Vezmeme si zapekaciu misu a na jej spodok dáme omáčku. Postupne berieme cannelloni, ktoré plníme zmesou mletého mäsa a syru po celej dĺžke.
4.
Ukladáme ich vedľa seba do zapekacej misy až kým nieje plná. Potom vezmeme paradajkovú omáčku a zalejeme ňou cannelloni tak, aby boli v omáčke ponorené. Na vrch nasypeme nastrúhaný eidam, prikryjeme to celé alobalom a dáme piecť na 200°C na 30 minút do rúry. Po 30 minútach dáme dole alobal, posypeme parmezánom a dáme ešte na 10 minút do rúry. A potom už len papáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať