Pridať recept

Bylinková omáčka so žihľavou a sedmokráskami

ingrediencie

5 hrstí
mladé žihľavové lístky
5 hrstí
púpavové listy
5 hrstí
púčik sedmokrásky
5 hrstí
bedrovník
5 hrstí
podbeľ
5 hrstí
skorocel
2 ks
šalotka
3 PL
maslo
1 PL
polohrubá múka
1/4 liter
zeleninový vývar
1/8 liter
smotana
2 ks
vaječný žĺtok
1/2 ČL
soľ
1/2 ČL
čierne korenie

postup

1.

Najskôr bylinky dôkladne umyjeme. Varíme ich asi tri minúty prikryté v osolenej vode, po vybratí necháme odkvapkať a nahrubo posekáme. Cibuľu pokrájame na malé kocky.

 
2.

Maslo rozpustíme a dosklovita v ňom podusíme cibuľu, poprášime múkou a postupne prilejeme vývar. Varíme aspoň 5 minút.

3.

Smotanu zmiešame s vaječnými žĺtkami a dve lyžice omáčky vylejeme do odstavenej omáčky. Primiešame bylinky, soľ a korenie.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnačku lekársku (Alliaria petiolata)
Rastú takmer všade a majú obrovskú moc! Týchto 7 byliniek zatočí s jarnou únavou, natrhajte si ich ešte dnes a zajtra nebudete vedieť, čo je únava
Trápi vás jarná únava? Stavte na lieky, ktoré nám ponúka príroda. Týchto 7 byliniek vyvážite zlatom!
Frozen parsley and dill in an ice cube tray. Frozen herbs for cooking.
Bylinky – sušiť či mraziť?
Voňavé, zdravé a mimoriadne chutné. Toto sú dva spôsoby, ako ich mať vždy poruke!
Pŕhľava dvojdomá
VIDEO: Všemocná pŕhľava
Nazbierajte si pŕhľavu a pripravte si chutnú polievku, liečivý čaj či tinktúru.
Zihlava dvojdoma prhlava bylinka dreamstime.com
Kráľovná liečivých bylín - Žihľava dvojdomá alebo pŕhľava
Záhradkári ju považujú za burinu, deti za úhlavného nepriateľa kvôli jej „pálivým“ listom a pre iných je...
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Vždy, keď môžeme, držíme si od žihľavy veľký odstup. Páli pokožku a spôsobuje jej opuchnutie a vytvára...