Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Maková kaša s ryžou a cestovinami

3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
uvarená ryža
250 g
uvarené kukuričné cestoviny - písmenká
2 PL
mletý mak
2 PL
kokos
600 ml
sójové mlieko
1 KL
škorica
1/4 KL
kardamón
7 ks
slivky
sladidlo

postup

1.
Slivky si nakrájame na menšie kusy (pár si ich necháme na ozdobu).
2.
Do hrnca vylejeme mlieko a pridáme k nemu mak. Privedieme ho k varu a necháme cca 3 min. povariť. Potom pridáme kokos a sladidlo (stéviu, cukor, med) podľa chuti.
3.
Po 5-tich minútach varenia pridáme k mlieku uvarené cestoviny a ryžu.
4.
Ochutíme škoricou a kardamonom, premiešame a necháme variť 10 min. na miernom plameni. Podľa potreby dolejeme mlieko/vodu, ak sa nám bude zdať kaša hustá.
5.
Nakoniec pridáme ku kaši slivky. Necháme trochu vychladnúť a podávame. Chladením kaša ešte trochu zhustne, preto doporučujem pridať počas varenia viac mlieka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
afona2
26.10.2013 18:46 | |
+0 -0
(y) Ahoj.Pozeral som sa na Tvoje recepty,sú perfektné. Určite si niekoľko z nich pripravím,hlavne tie super kaše z ryže.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...