Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborné vianočné medovníčky

ingrediencie

2 ks
vajce
1/2 cl
škorica
500 g
hladká múka
3 PL
med
190 g
práškový cukor
125 g
Hera
1 ks
perníkové korenie
1 cl
sóda bikarbóna

Poleva

200 g
práškový cukor
vaječný bielok
1 cl
solamyl

postup

Do misky dáme všetky ingrediencie a spracujeme cesto, ktoré necháme odstáť minimálne 1 hodinu v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca. 0,5 - 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme v horúcej rúre na vymastenom plechu asi 5 minút. Hneď po upečení ešte horúce ich natierame rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s jednou lyžicou silnej čiernej kávy. Necháme vychladnúť a uschnúť a potom ich môžeme začať zdobiť. Polevu si pripravíme tak, že všetky suroviny dáme do misy a mixérom miešame asi 15 minút. Dôkaz, že poleva je hotová je krásny lesk a keď po nej prejdete koncom varechy, ostane vám tzv. cestička. Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...