Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborné vianočné medovníčky

ingrediencie

2 ks
vajce
1/2 cl
škorica
500 g
hladká múka
3 PL
med
190 g
práškový cukor
125 g
Hera
1 ks
perníkové korenie
1 cl
sóda bikarbóna

Poleva

200 g
práškový cukor
vaječný bielok
1 cl
solamyl

postup

Do misky dáme všetky ingrediencie a spracujeme cesto, ktoré necháme odstáť minimálne 1 hodinu v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca. 0,5 - 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme v horúcej rúre na vymastenom plechu asi 5 minút. Hneď po upečení ešte horúce ich natierame rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s jednou lyžicou silnej čiernej kávy. Necháme vychladnúť a uschnúť a potom ich môžeme začať zdobiť. Polevu si pripravíme tak, že všetky suroviny dáme do misy a mixérom miešame asi 15 minút. Dôkaz, že poleva je hotová je krásny lesk a keď po nej prejdete koncom varechy, ostane vám tzv. cestička. Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...