Pridať recept

Sviatočné mandľové toliare

45
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
maslo
120 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 KL
citrónová aróma
1 balíček
škoricový cukor
1 ks
vajce
120 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
Zlatý klas
25 g
nasekané mandle

Na potretie

150 g
marhuľový džem
1 KL
rumová aróma

Na posypanie

2 PL
mandľové lupienky

postup

1.
Na prípravu cesta ušľaháme maslo, cukor, vanilínový cukor, arómu a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajce a zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a Zlatým klasom. Nakoniec vmiešame nasekané mandle.
 
2.
2. Z hmoty tvoríme pomocou kávovej lyžičky na plech vyložený papierom na pečenie malé kôpky. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút.
3.
Upečené toliare necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4.
Na potrenie rozpustíme džem v malom hrnci na miernom ohni. Odstavíme zo sporáka a vmiešame arómu. Horúcim džemom potrieme povrch vychladnutých toliarov a posypeme plátkami mandlí.
5.
TIP: Toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 3 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať