Pridať recept

Jelenina dusená so zeleninou

ingrediencie

2 PL
olivový olej
3 ks
šalotka
500 g
žltá tekvica
2 stonky
vňaťový zeler
1 ks
bobkový list
4 ks
baby karotka
2 PL
worchesterská omáčka
600 g
jelenie stehno
1 KL
mletá paprika

postup

1.
Vo väčšej panvici rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú šalotku, na kocky nakrájanú tekvicu, zeler a baby mrkvu. Na silnom ohni pražíme približne 5 minút a občas premiešame. Gril rozpálime na maximum.
 
2.
Pridáme bobkový list, vývar a 1 lyžicu worcesterskej omáčky. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme približne 10 minút. Zelenina by mala byť mäkká, ak je potrebné dochutíme ju.
3.
Kým sa dusí zelenina jelenie steaky potrieme zvyšnou worcesterskou omáčkou a ugrilujeme ich na grile z každej strany 5 minút. Ak chceme môžeme ich potom pokrájať na menšie kúsky.
4.
Zeleninu naložíme na taniere a navrch dáme ugrilované jelenie mäso. Ihneď podávame.
5.
TIP: K zelenine môžeme pridať aj sterilizovaný cícer alebo podľa chuti zvoliť inú zeleninu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať