Pridať recept

Hráškový pilaf

ingrediencie

2 PL
slnečnicový olej
2 ks
šalotka
1 strúčik
cesnaku
1/4 KL
čili
1/2 KL
mletá kurkuma
1 KL
mletá rasca
1 KL
mletý koriander
300 g
ryža basmati
400 g
paradajky z konzervy
500 ml
zeleninový vývar
150 g
mrazený hrášok
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
mäta
150 g
tofu

postup

1.
Vo veľkom kastróle rozpálime slnečnicový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájané šalotky. Pražíme 2 minút a potom vmiešame prelisovaný cesnak. Pridáme kurkumu, rímsku rascu, koriander, čili a prepláchnutú ryžu. Premiešame a na strednom ohni varíme 1 minútu.
 
2.
Vmiešame pokrájané paradajky, vriaci vývar, na kocky nakrájané tofu, hrášok, soľ, mleté čierne korenie, premiešame. Necháme zovrieť, prikryjeme a na miernom ohni varíme približne 14 minút. Vmiešame nasekanú mätu a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.