Pridať recept

Rozbíf

ingrediencie

1 kg
hovädzia roštenka
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
120 g
masť
1 ČL
maslo
trochu
vývar z kostí

postup

1.
Mäso si odblaníme a odstránime z neho prebytočný tuk.
 
2.
V kastróle si rozpálime masť a vložíme osolené a okorenené mäso. Za stáleho polievania horúcim tukom ho narýchlo opečieme zo všetkých strán.
3.
Potom mäso pečieme v rúre, každú stranu 15 minút, celkom pol hodiny, pričom ho často polievame vlastnou šťavou.
4.
Nakoniec mäso vyberieme, do šťavy pridáme niekoľko lyžíc vývaru a maslo. Šťavu povaríme a čiastočne ňou polejeme mäso, zvyšok podávame osobitne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené kurča: 7 rád, ako ho vždy upiecť dokonale
Pečené kurča patrí k slovenským najobľúbenejším jedlám. Jednoducho ho položíte na pekáč, dochutíte...
Mäso na jablkách 7x inak
Overené delikatesy: Mäso na jablkách 7x inak
Zapátrali sme vo vašich receptoch a vybrali sedem naozaj výborných prepojení mäska so šťavnatými jablkami.
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?