Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Česká knedľa

ingrediencie

400 g
hrubá múka
1/4 liter
mlieko
trochu
sóda
2 ks
vaječný žĺtok
trochu
soľ
3 ks
tvrdá žemľa

postup

1.
V mlieku a sódovej vode rozmiešame žĺtky, vlejeme ich do pripravenej múky a vypracujeme redšie cesto, ktoré neskôr stuhne. Necháme ho asi pol hodiny odstáť.
2.
Do cesta pridáme na malé kocky nakrájané žemle, premiešame a cesto rozdelíme na 3 diely. Každý diel položíme na pomúčenú drevenú dosku. Utvoríme podlhovastú knedľu a z dosky ju zošuchneme do kastróla s osolenou vriacou vodou. Varíme prikryté, neskôr zmiernime intenzitu varu.
3.
Po chvíli knedličky od dna nadvihneme. Po 15 minúach knedle obrátime. Varíme asi 25-30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.