Pridať recept

Boloňské makaróny

ingrediencie

500 g
makaróny
150 g
mleté hovädzie mäso
50 g
slanina
1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
štipiek
múka
2 šálky
hovädzí vývar
1/2 šálka
smotana
trochu
mleté čierne korenie
trochu
muškátový orech mletý
150 g
strúhaný parmezán

postup

1.
Slaninu, cibuľu, mrkvu a zeler si nadrobno nakrájame a spolu s mäsom dáme na rozohriatie maslo a postavíme na oheň.
 
2.
Keď mäso zružovie, zaprášime ho múkou, zalejeme vývarom, okoreníme muškátovým orieškom a korením a dusíme do mäkka.
3.
Nakoniec primiešame smotanu. Šťavu môžeme zlepšiť pridaním jedného hríbika.
4.
Uvarené a odkvapkané makaróny zalejeme omáčkou s mäsom a posypeme nastrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cestoviny Alfredo
Viete, ako uvariť cestoviny bez vody? Ak to raz vyskúšate, inak ich už robiť nebudete! Triviálny a dômyselný trik, ktorý stojí za to
Keď si spomenieme na cestoviny, okamžite si ich spojíme s niekoľkominútovým varením. Pritom pripravené bez vody...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
15-minútové cestoviny na tie najchutnejšie spôsoby: Zásoba perfektných receptov pre zaneprázdnených, zamilujete
15-minútové cestoviny na tie najchutnejšie spôsoby: Zásoba perfektných receptov pre zaneprázdnených, zamilujete si všetky!
Hľadáte rýchle a chutné recepty na cestoviny? Tu ste správne! Máme pre vás 10 najpopulárnejších druhov...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...