FOTORECEPT: Pečená tekvica s azuki prívarkom
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
tekvica hokkaido
3
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté zeleninové korenie, majorán, sojová omáčka Kikkoman
3
PL
extra panenský olivový olej
75
g
fazuľa azuki
2
ks
jarná cibuľka
podľa chuti
brokolica
podľa chuti
cvikla
podľa chuti
jablčný ocot, soľ morska, olej olivový do šalátu
postup
2.
Roztlačíme cesnak, zmiešame s trochou vody a oleja, osolíme. Týmto natrieme nakrájanú tekvicu. Dáme do pekáča.
4.
Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme majorán, a uvarenú fazuľu azuki, ktorú sme pred varením namočili. Podlejeme trochou vody a dusíme ešte spolu asi 10 minút. Nakoniec pridáme trocha sójovej omáčky.
6.
Ešte k jedlu patrí brokolica, ktorú si uvaríme na pare.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.