Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šúľance s kyslou kapustou

ingrediencie

600 g
zemiaky
1 ks
vajce
štipiek
soľ
200 g
hrubá múka
1 ks
cibuľa
100 g
údená slanina
trochu
olej
300 g
kyslá kapusta

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame. Potom si dáme do veľkého hrnca variť vodu.
2.
Na dosku nasypeme hrubú múku, zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme hladké cesto. Robíme z neho šúľky a každý nakrájame na približne rovnaké kúsky. Tie vložíme do vriacej osolenej vody a čakáme, kým nevyplávajú na povrch.
3.
Medzitým slaninu nakrájame na pásiky a opražíme ju v rozpálenom oleji. Potom k nej pridáme kyslú kapustu a chvíľu ju dusíme. Na tanier naložíme udusenú kapustu, šúľance a podávame s opraženou cibuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.