Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pudingový koláč s čučoriedkovou polevou

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
250 g
krupicový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce

Puding

1 liter
mlieko
2 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

300 g
čučoriedka
50 g
cukor
100 g
smotana na šľahanie

postup

1.
Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla vytvoríme medzi prstami drobivé cesto.
2.
Vanilkový puding rozmiešame v troške studeného mlieka, zbytok mlieka privedieme k varu spoločne s cukrom, prilejeme rozmiešaný puding a asi 2 minúty povaríme kým nezhustne.
3.
Polovicu cesta vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotový teplý puding rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi 30 minút pokiaľ cesto nezružovie.
4.
Čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladiť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Koláč podávame preliaty čučoriedkovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...