Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pudingový koláč s čučoriedkovou polevou

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
250 g
krupicový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce

Puding

1 liter
mlieko
2 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

300 g
čučoriedka
50 g
cukor
100 g
smotana na šľahanie

postup

1.
Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla vytvoríme medzi prstami drobivé cesto.
2.
Vanilkový puding rozmiešame v troške studeného mlieka, zbytok mlieka privedieme k varu spoločne s cukrom, prilejeme rozmiešaný puding a asi 2 minúty povaríme kým nezhustne.
3.
Polovicu cesta vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotový teplý puding rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi 30 minút pokiaľ cesto nezružovie.
4.
Čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladiť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Koláč podávame preliaty čučoriedkovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...