Pridať recept

Kyslá polievka s hubami

6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
huby
500 g
zemiaky
5 dl
kyslá smotana
1,25 dl
šľahačka
2 litre
zákvas
múka
polievkové korenie
rasca
kôpor
soľ
zázvor

postup

Oškrabeme nové zemiaky a uvaríme ich s rascou, soľou a hubami, ktoré sme pokrájali nadrobno. V kyslej smotane, šľahačke a zákvase riadne rozmiešame a pridáme do uvarených zemiakov. Na ochutenie pridáme kocku polievkového korenia. Necháme ešte chvíľu povariť a chuť zvýrazníme ešte kôprom a mletým zázvorom. Môžeme podávať s uvareným vajcom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.11.2012 11:40 | |
+1 -0
...mne sa zdá vela voňavých ingred..ako rasca,, kôpor,,zázvor..tým sa potlačí,,chuť húb,,aj môže preraziť pôvodný zámer,,hubovej polievky...ja by da,,ked už kocku hubovú..
Podobné články
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...