Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská zemiaková polievka s hubami

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky
200 g
huby
100 g
párky
50 g
masť
5 dl
mlieko
zápražka
ocot
polievkové korenie
bobkový list
soľ

postup

Zápražku z múky a masti pripravíme tak, aby mala svetlejšiu farbu, potom ju zalejeme vodou a mliekom. Spolu rozmiešame, osolíme a privedieme do varu. Zemiaky nakrájame na kocky spolu s hubami a bobkovým listom pridáme do polievky. Necháme variť až kým všetko nezmäkne, potom pridáme nakrájané párky, ktoré sme opiekli na tuku. Ochutíme soľou a octom podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.