Zapečené zemiaky s cesnakom
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1
ks
cesnaku
2
ks
smotana na šľahanie
soľ
200
g
kuracie mäso
trochu
hovädzí bujón
4
PL
maslo
250
g
tvrdý syr
postup
1.
Najprv nakrájame nadrobno mäso a orestujeme na panvici, zatiaľ odložíme.
2.
Ošúpeme surové zemiaky, nakrájame ich na kolieska a ukladáme na pekáč. Na zemiaky dáme maslo a posolíme, dáme ďalšiu vrstvu zemiakov a posypeme bujónom.
3.
Na ďalšiu vrstvu zemiakov prelisujeme rovnomerne cesnak, pridáme orestované mäso, posypeme bujónom a polejeme šľahačkou.
4.
Dáme piecť do predhriatej rúry a pred dopečením posypeme postrúhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.