Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná štóla

ingrediencie

250 g
cukor
150 g
mleté vlašské orechy
150 g
hrubá múka
50 g
maslo
8 ks
vaječný bielok
2 PL
rum
trochu
hrozienka
trochu
kandizovaná pomarančová kôra

postup

1.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého po troškách vmiešame cukor, múku a maslo.

2.

Potom pomaly pridáme rum, nasekané hrozienka, pomleté orechy a nasekanú pomarančovú kôru.

3.

Vymastíme a vysypeme formu, do ktorej vlejeme pripravenú zmes a upečieme v stredne teplej rúre. Po upečení chlebíček vyberieme z formy a môžeme posypať práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.