Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná štóla

ingrediencie

250 g
cukor
150 g
mleté vlašské orechy
150 g
hrubá múka
50 g
maslo
8 ks
vaječný bielok
2 PL
rum
trochu
hrozienka
trochu
kandizovaná pomarančová kôra

postup

1.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého po troškách vmiešame cukor, múku a maslo.

2.

Potom pomaly pridáme rum, nasekané hrozienka, pomleté orechy a nasekanú pomarančovú kôru.

3.

Vymastíme a vysypeme formu, do ktorej vlejeme pripravenú zmes a upečieme v stredne teplej rúre. Po upečení chlebíček vyberieme z formy a môžeme posypať práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.