Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kysnutý jablkový koláč s mrveničkou

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
jablko
350 g
múka polohrubá
200 ml
teplé mlieko
1 PL
krupicový cukor
1/2 KL
soľ
1 kocka
droždie
3 PL
cukor
1 PL
škoricový cukor
1 PL
maslo
5 PL
hrubá múka
2 PL
práškový cukor
100 ml
olej

postup

1.
Pripravíme si suroviny na cesto. Mlieko zohrejeme. Do misky dáme múku,cukor,soľ a olej.
3.
Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
4.
Pripravíme si mrveničku. Do misky dáme hrubú múku, práškový cukor a maslo.
5.
Rukami vypracujeme mrveničku. Maslo musí byť studené, aby sa nám dobre pracovalo.
8.
Prenesieme na plech. Posypeme strúhankou ( alebo orechmi ).
9.
Jablká očistíme,umyjeme,postrúhame. Jemne vyžmýkame ( ak sú veľmi šťavnaté,tak ich žmýkame viac ), uložíme na cesto. Pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?