Pridať recept

Tofu žemľovka

ingrediencie

400 g
biele pečivo
2 ks
biely tofu syr
1/2 liter
mlieko
2 ks
vajce
100 g
maslo
300 g
jablko
30 g
hrozienka
150 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica

postup

1.

2 tretiny masla, cukru a 1 vaječný žĺtok vyšľaháme tak, aby nám vznikla pena. Do nej primiešame roztlačený tofu syr, hrozienka a tretinu vyšľahaných bielkov. Pridáme vanilkový cukor a zamiešame.

 
2.

Do hrnca si dáme zohriať mlieko. Do teplého pridáme zvyšnú tretinu masla, cukru a druhý žĺtok.

3.

Pečivo si pokrájame na menšie kúsky a namočíme ho do mliečnej maslovej zmesi. Takto namočené dáme na spodok zapekacej misy alebo na plech. Na to dáme krém, ktorý sme si pripravili ako prvý. Navrstvíme postrúhané jablká a posypeme cukrom a škoricou.

4.

Poslednú vrstvu tvorí rozmočené pečivo. Takto pripravenú žemľovku vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minú pri 200 °C.

5.

Ku koncu potrieme žemľovku snehom vyšľahaným z bielkov a dáme ešte na 5 minút dopiecť dozlata.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.
Škubánky s makom a slivkami
Z českej kuchyne: Krásne jednoduché škubánky s makom a slivkami
Sladký obed z ľahkých ňokov s roztopeným maslom, mletým makom a varenými slivkami.
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!