Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tofu žemľovka

ingrediencie

400 g
biele pečivo
2 ks
biely tofu syr
1/2 liter
mlieko
2 ks
vajce
100 g
maslo
300 g
jablko
30 g
hrozienka
150 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica

postup

1.

2 tretiny masla, cukru a 1 vaječný žĺtok vyšľaháme tak, aby nám vznikla pena. Do nej primiešame roztlačený tofu syr, hrozienka a tretinu vyšľahaných bielkov. Pridáme vanilkový cukor a zamiešame.

2.

Do hrnca si dáme zohriať mlieko. Do teplého pridáme zvyšnú tretinu masla, cukru a druhý žĺtok.

3.

Pečivo si pokrájame na menšie kúsky a namočíme ho do mliečnej maslovej zmesi. Takto namočené dáme na spodok zapekacej misy alebo na plech. Na to dáme krém, ktorý sme si pripravili ako prvý. Navrstvíme postrúhané jablká a posypeme cukrom a škoricou.

4.

Poslednú vrstvu tvorí rozmočené pečivo. Takto pripravenú žemľovku vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minú pri 200 °C.

5.

Ku koncu potrieme žemľovku snehom vyšľahaným z bielkov a dáme ešte na 5 minút dopiecť dozlata.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.