Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Datlové makrónky

25
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
ovsené vločky
250 g
datle
125 g
tuk na pečenie maslo
100 g
kryštálový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilínový cukor
2 ks
vajce

postup

4.
Vajcia, cukor, vanilkový cukor, vločky a prášok do pečiva zmiešame.
5.
Pridáme roztopené vychladnuté maslo a pokrájané ďatle. Dokonale spojíme do masy. Možeme nechat nejakých 10 minút vločky v tejto mase nabobtnať.
6.
Lyžičkou i kladieme kôpky zmesi na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút. Z uvedenej dávky upečieme asi 25 keksíkov.
8.
Kto nemôže vajce a tuk, dajú sa tieto makró nky piecť aj bez týchto surovín, sú tiež výborné( a zdravšie) a ešte bez kypriaceho prášku, s použitím sódy bicarbóny.. Prajem dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.