Pridať recept

Hovädzie mäso s bielou omáčkou

ingrediencie

600 g
hovädzie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
horčica
trochu
olej
100 ml
mäsový vývar
250 ml
plnotučné mlieko
1 PL
hladká múka
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne. Mierne ich naklepeme a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Dochutíme soľou, korením, horčicou, podlejeme vývarom a na miernom ohni prikryté dusíme domäkka.
 
2.
Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme trochu vody. Udusené mäso vyberieme dierkovanou naberačkou a udržiavame teplé.
3.
Do vývaru prilejeme mlieko rozmiešané s hladkou múkou a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Omáčkou prelejeme mäso a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať