Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie medailóniky

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
teľacia panenka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
100 g
údená slanina
trochu
olej
1 stonka
rozmarín

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezne. Opakom noža mäso naklepeme, dochutíme soľou a korením.
2.
Slaninu pokrájame na malé kocky a rozškvaríme. Vyberieme dierkovanou naberačkou na tanier a do výpeku pridáme trochu oleja. Opražíme nachystané rezne z oboch strán.
3.
Teplotu znížime, pridáme rozmarín a opekáme ešte približne 4 minúty. Medailóniky vyberieme, udržiavame v teple a do výpeku pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, prisypeme slaninu a premiešame.
4.
Medailóniky podávame obložené šampiňónmi, zeleninovou oblohou a ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...