Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie medailóniky

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
teľacia panenka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
100 g
údená slanina
trochu
olej
1 stonka
rozmarín

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezne. Opakom noža mäso naklepeme, dochutíme soľou a korením.
2.
Slaninu pokrájame na malé kocky a rozškvaríme. Vyberieme dierkovanou naberačkou na tanier a do výpeku pridáme trochu oleja. Opražíme nachystané rezne z oboch strán.
3.
Teplotu znížime, pridáme rozmarín a opekáme ešte približne 4 minúty. Medailóniky vyberieme, udržiavame v teple a do výpeku pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, prisypeme slaninu a premiešame.
4.
Medailóniky podávame obložené šampiňónmi, zeleninovou oblohou a ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...