Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Polentovo-marhuľová buchta bez múky

8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná polenta
150 g
kukuričný škrob
50 g
kokos
1/2 ks
prášok do pečiva
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
škorica
2 ks
vajce
70 g
maslo
2,5 PL
tekuté sladidlo Stévia
400 ml
marhuľový kompót
2 PL
kakao
čerstvé ovocie na ozdobu

postup

1.
Najskôr si v jednej miske zmiešame sypké tekutiny: polenta, škrob, kokos, prášok do pečiva, škorica a mletý muškátový oriešok. V druhej miske si vyšľaháme celé vajcia s roztopeným maslom a sladidlom.
2.
Sypké zmesi potom primiešame s vyšľahaným vajciam. Vznikne nám tuhá hmota, ktorá sa bude drobiť. Aby sa nám hmota dobre spojila, pridáme s nej vidličkou pomačkané zavárané marhule.
3.
Hotové cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej primiešame kakao.
4.
Na dno vymastenej malej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm) navrstvíme svetlé cesto, na neho dáme tmavé cesto a vrch ozdobíme podľa chuti ľubovolným ovocím (použila som čerstvé mandarinky). Doporučujem čerstvé ovocie, zavárané by mohlo cesto príliš rozmočiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BLIZENCEK819
4.11.2013 19:53 | |
+1 -0
ahoj, tento koláčik ma zaujal, vyzera byt chutný a nakolko som bezlepkáčka....fajn premna :-)...žiadna muka ..noo fantástické. Dkujem pekne v piatok mám volno ,tak ho vyskúšam. :)
KatusQa40
2.11.2013 22:56 | |
+0 -2
Ahoj velmi dobre vyzerá tento koláč a musí aj určiťe dobre chuťiť ja ho vyskúšam dakedy:D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...