Pridať recept

Kurací hrniec zo Spiša

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 PL
slnečnicový olej
4 ks
kuracie stehno
1 strúčik
cesnak nakrájaný nadrobno
100 g
údená slanina nakrájaná na kocky
100 g
šampiňóny
4 ks
nakrájané šalotky
1 PL
hladká múka
400 ml
voda
1 ČL
miešané bylinky
soľ
mleté čierne korenie
4 ks
mrkva

postup

1.
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia.
 
2.
Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme.
3.
Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme. Recept a foto HYZA
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať