Pridať recept

Pečené bravčové koleno

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
štipiek
soľ
1 ks
cibuľa
5 ks
celé nové korenie
5 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
2 strúčiky
cesnaku
trochu
olej
1 stonka
rozmarín

postup

1.
Bravčové koleno očistíme, narežeme ostrým nožom na niektorých miestach až po kosť a pevne zviažeme niťou. Pri varení, by sa nám mohlo rozísť. Vložíme ho do hrnca, dochutíme soľou, celým korením, pridáme celú cibuľu, bobkový list, zalejeme približne 1 l vody a varíme na miernom ohni približne 40 minút.
 
2.
Koleno vyberieme, preložíme do pekáča alebo na gril. Potrieme olejom, prelisovaným cesnakom a pečieme v rúre. Podlejeme 200 ml vody, pridáme rozmarín a pečieme dochrumkava. Počas pečenia podlievame výpekom a niekoľkokrát koleno otočíme, aby sa upieklo zo všetkých strán rovnako.
3.
Ak sa rozhodneme pre grilovanie, nepolievame ho výpekom, ale koleno potierame olejom a otáčame zo všetkých strán aby sa rovnomerne upieklo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečené koleno
Najchutnejšie pečené bravčové koleno: Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, toto sú jeho TAJOMSTVÁ + recepty
Výborný kúsok mäsa, ktorý si obľúbite hneď v niekoľkých receptoch. Nečakajte na letnú grilovačku a upečte...