Pridať recept

Jahňacie mäso na slanine

ingrediencie

600 g
jahňacie mäso
120 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
paprika
2 PL
paradajkový pretlak
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1/2 KL
mletá ťasca
200 ml
červené víno
2 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame nadrobno a opražíme spolu s nasekanou cibuľou a pražíme dozlastista. Pridáme mäso, prelisovaný cesnak a chvíľu pražíme.
 
2.
Pridáme nadrobno nakrájané papriky, paradajkový pretlak, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni približne 10 minút. Podlejeme vínom a dusíme domäkka. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať