FOTORECEPT: Kuracie satay
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
kuracie prsia
2
KL
strúhaný zázvor
4
PL
sójová omáčka
2
PL
olej
Arašidová omáčka
120
g
arašidy
2
PL
olej
2
PL
červená kari pasta
250
g
kokosové mlieko
125
g
voda
2
PL
trstinový cukor
citrónová šťava
soľ
postup
1.
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé kúsky. Ako vlnovku ich napichujeme na špajdle.
2.
Zázvor olúpeme a nastrúhame alebo použijeme sušený a zmiešame ho so sojovou omáčkou a olejom.
3.
Špízy natrieme touto zmesou. Uložíme ich na do chladu na aspoň 2 hodiny alebo predpripravíme už večer.
5.
Arašidy pomelieme alebo na jemno nasekáme. Do hrnca dáme olej na ktorom opečieme kari pastu.
6.
Prilejeme kokosové mlieko a vodu,pridáme arašidy a cukor.
7.
Na miernom ohni varíme asi 15 minút sem tam premiešame. Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
8.
Špízy grilujeme v rúre pri 190 stupňov asi 15-20 minút alebo ich opečieme na rozpálenom oleji v panvici, alebo grilujeme. Ako prílohu podávame basmati ryžu. Satay(saté)je obľúbene jedlo v Ázii.Sú to grilované kúsky kuracieho alebo bravčového mäsa,prípadne rýb, napichnuté na špajdle Tradične sa podávajú s arašidovo-kokosovou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kajusiQQ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.