Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cviklové brownies

ingrediencie

500 g
cvikla
100 g
maslo
200 g
čokoláda
3 ks
vajce
250 g
trstinový cukor
100 g
hladká múka
25 g
kakao

Poleva

70 g
práškový cukor
2 PL
cviklová šťava

postup

1.
Suroviny vystačia na plech s priemerom cca 20 x 30 cm, Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a varíme vo vode do zmäknutia. Zcedíme a ak nemáme cviklovú šťavu, necháme si časť vody, v ktorej sa cvikla varila na polevu.
3.
Cviklu vložíme do mixéru spolu s nalámanou čokoládou a maslom a poriadne rozmixujeme. Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu.
4.
Potom si vyšľaháme vajíčka s cukrom tak aby zmes vytvorila,skoro penu.
5.
Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme múku a kakao.
6.
Cesto potom vylejeme do pomúčeného plechu a pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch. Na polovicu som posekala oriešky. A keďže som mala iba menší plech alebo úplne veľký spravila som aj 2 kúsky do zapekacej misky.
8.
Na polevu si zmiešame cukor s cviklovou šťavou a vychladnutý koláč ňou polejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...