Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cviklové brownies

ingrediencie

500 g
cvikla
100 g
maslo
200 g
čokoláda
3 ks
vajce
250 g
trstinový cukor
100 g
hladká múka
25 g
kakao

Poleva

70 g
práškový cukor
2 PL
cviklová šťava

postup

1.
Suroviny vystačia na plech s priemerom cca 20 x 30 cm, Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a varíme vo vode do zmäknutia. Zcedíme a ak nemáme cviklovú šťavu, necháme si časť vody, v ktorej sa cvikla varila na polevu.
3.
Cviklu vložíme do mixéru spolu s nalámanou čokoládou a maslom a poriadne rozmixujeme. Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu.
4.
Potom si vyšľaháme vajíčka s cukrom tak aby zmes vytvorila,skoro penu.
5.
Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme múku a kakao.
6.
Cesto potom vylejeme do pomúčeného plechu a pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch. Na polovicu som posekala oriešky. A keďže som mala iba menší plech alebo úplne veľký spravila som aj 2 kúsky do zapekacej misky.
8.
Na polevu si zmiešame cukor s cviklovou šťavou a vychladnutý koláč ňou polejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...