Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cviklové brownies

ingrediencie

500 g
cvikla
100 g
maslo
200 g
čokoláda
3 ks
vajce
250 g
trstinový cukor
100 g
hladká múka
25 g
kakao

Poleva

70 g
práškový cukor
2 PL
cviklová šťava

postup

1.
Suroviny vystačia na plech s priemerom cca 20 x 30 cm, Cviklu ošúpeme, nakrájame ma malé kúsky a varíme vo vode do zmäknutia. Zcedíme a ak nemáme cviklovú šťavu, necháme si časť vody, v ktorej sa cvikla varila na polevu.
3.
Cviklu vložíme do mixéru spolu s nalámanou čokoládou a maslom a poriadne rozmixujeme. Teplo z uvarenej cvikle krásne rozpustí maslo aj čokoládu.
4.
Potom si vyšľaháme vajíčka s cukrom tak aby zmes vytvorila,skoro penu.
5.
Do vyšľahaných vajíčok opatrne primiešame cviklovo-čokoládovú zmes a na záver zapracujeme múku a kakao.
6.
Cesto potom vylejeme do pomúčeného plechu a pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch. Na polovicu som posekala oriešky. A keďže som mala iba menší plech alebo úplne veľký spravila som aj 2 kúsky do zapekacej misky.
8.
Na polevu si zmiešame cukor s cviklovou šťavou a vychladnutý koláč ňou polejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...