Pridať recept

FOTORECEPT: Jemná zemiaková kaša s cesnakom

Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
3 PL
flora gold s maslovou prichutou
200 ml
mlieko
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
malá cibuľa

postup

1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvarime v slanej vode.
 
2.
Ked sú zemiaky makke, zlejeme z nich vodu a do horucich vlozime 2 lyzice Flory Gold.
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
3.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a nechame zemiaky postat 10 minut.
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
4.
Zemiaky popucime tak, aby sme zapracovali do nich roztopenu floru. Mlieko ohrejeme na prijemnu teplotu a vyse polovice vlejeme ku zemiakom.
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
5.
Zemiaky zacneme slahat metlickou do hladkej kase....pocas slahania, ak treba, neustale dolievame mlieko, kym nedosiahneme hustotu, aka nam vyhovuje. Do hladkej kase prelisujeme cesnak a vymiesame. Pred podavanim, roztopime lyzicu Flory a orestujeme na nej do zlata na velmi drobnucko nakrajanu cibulu. Posypeme cibulkou kasu a pokropime vypekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Matúš26
9.8.2021 16:41 | |
+0 -0
Flóra a podobné špecialitky sú plné palmového oleja, ktorý je n a j v ä č š í m zdrojom cholesterolu. Tieto umeliny sú oveľa škodlivejšie ako napr. bravčová masť.
Stevo0711
15.1.2017 16:48 | |
+8 -1
spravil som si podla toho receptu je to chutne len namiesto flori som dal kl. maslo
Anonymný nick
10.11.2015 12:22 | |
+4 -2
haha.. ako 2 kofy na trhu :D
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...