FOTORECEPT: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
3
PL
flora gold s maslovou prichutou
200
ml
mlieko
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
malá cibuľa
postup
1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvarime v slanej vode.
2.
Ked sú zemiaky makke, zlejeme z nich vodu a do horucich vlozime 2 lyzice Flory Gold.
3.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a nechame zemiaky postat 10 minut.
4.
Zemiaky popucime tak, aby sme zapracovali do nich roztopenu floru. Mlieko ohrejeme na prijemnu teplotu a vyse polovice vlejeme ku zemiakom.
5.
Zemiaky zacneme slahat metlickou do hladkej kase....pocas slahania, ak treba, neustale dolievame mlieko, kym nedosiahneme hustotu, aka nam vyhovuje. Do hladkej kase prelisujeme cesnak a vymiesame. Pred podavanim, roztopime lyzicu Flory a orestujeme na nej do zlata na velmi drobnucko nakrajanu cibulu. Posypeme cibulkou kasu a pokropime vypekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.