Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sacher torta

ingrediencie

140 g
maslo
140 g
čokoláda
140 g
cukor
6 ks
vajce
120 g
hladká múka
trochu
višňový lekvár
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Poleva

100 g
kryštálový cukor
10 g
kakao
50 g
maslo

postup

1.
Maslo vymiešame s nahriatými kúskami čokolády a postupne pridávame žĺtky. Len čo je pena dosť kyprá, pridáme tuhý sneh a zľahka vmiešame múku. Zmes vlejeme do pripravenej maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a 45 minút až hodinu pomaly pečieme.
2.
Niekoľko hodín necháme dobre vychladnúť. Potom natenko potrieme višňovým lekvárom a polejeme polevou.
3.
Príprava polevy: Cukor uvaríme na nitku a pridáme do masla vymiešaného s kakaom. Ihneď polievame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.