Pridať recept

Karamelová ryža

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 ml
polotučné mlieko
100 g
cukor
200 g
ryža
1 štipka
maslo

postup

Uvaríme osobitne ryžu. V inom hrnci si spravíme z cukru karamel a keď sa nám robia pekné nite, pridáme maslo (ale musí byť riadne maslo, nie margaríny), zalejeme mliekom a pridáme uvarenú ryžu. Necháme povrieť a po odstavení necháme ešte 10 minút postáť. Ryžu chutí ako tie kupenské, vlastne ešte lepšie, lebo viete, čo tam je a lacnejšie.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Vianočné karamelové dezerty
Bez nich by Vianoce neboli! TRIKY na karamel od cukrárky + najlepšie recepty na VIANOČNÉ grilážky, trubičky, kolieska aj tradičné rezy na oblátke
Ako pripraviť dokonalý karamel? Vyskúšajte naše tipy a rady, vďaka ktorým sa podarí aj úplnému...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!