Brownies
nízka
náročnosť
ingrediencie
375
g
maslo
375
g
tmavá čokoláda
6
ks
vajce
350
g
krupicový cukor
1
PL
vanilkový extrakt
225
g
hladká múka
1
ČL
soľ
250
g
biela čokoláda
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
2.
Vo veľkom hrnci na slabom ohni rozpustíme maslo a tmavú čokoládu.
3.
Do misy rozbijeme vajcia, pridáme krupicový cukor, vanilkový extrakt a vyšľaháme.
4.
Čokoládovú zmes necháme trochu vychladnúť, potom pridáme zmes z vajec a cukru a dobre vymiešame. Pridáme múku a soľ. Potom primiešame drobné kúsky bielej čokolády. Šľaháme, kým sa komponenty nespoja, potom vylejeme zmes na pripravený plech.
5.
Pečieme asi 25 minút. Či sú brownies hotové, uvidíme podľa toho, že sa na vrchu vytvorí mierny bledohnedý povrch, kým prostriedok ostane tmavý, hutný a vlhký. Rozdiel medzi suchými a mazľavými brownies je len niekoľko minút.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.