Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Broskyňová Melba

ingrediencie

Broskyne

750 ml
voda
700 g
kryštálový cukor
1/2 ks
citrónová šťava
1 ks
vanilkový struk
8 ks
broskyňa

Poleva

375 g
maliny
1/2 ks
citrónová šťava
25 g
práškový cukor
trochu
vanilková zmrzlina

postup

1.
Vodu, cukor, citrónovú šťavu a vanilkový struk vložíme do veľkého hrnca a varíme na miernom plameni, aby sa cukor neroztopil. Necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút, potom znížime teplotu a odstavíme z plameňa.
2.
Broskyne prekrojíme na polovice a ak sa kôstky dajú vybrať ľahko, tak ich vyberieme, inak by sme ich vybrali až keď budú broskyne mäkké. Broskyne namočíme do sladkého cukrového sirupu na 2-3 minúty, potom ich obrátime. Ak sú dostatočne mäkké, preložíme ich na tanier.
3.
Z broskýň odstránime šupku a necháme ich vychladnúť.
4.
Na prípravu malinovej polevy v mixéry rozmixujeme maliny, práškový cukor a citrónovú šťavu. Prelejeme cez sitko, aby sme odstránili malinové zrniečka. Polevu potom prelejeme do džbána.
5.
Pri podávaní položíme 2 polovice broskyne na tanier alebo do misky, pridáme 2 kôpky zmrzliny a zľahka prelejeme malinovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...