Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Broskyňová Melba

ingrediencie

Broskyne

750 ml
voda
700 g
kryštálový cukor
1/2 ks
citrónová šťava
1 ks
vanilkový struk
8 ks
broskyňa

Poleva

375 g
maliny
1/2 ks
citrónová šťava
25 g
práškový cukor
trochu
vanilková zmrzlina

postup

1.
Vodu, cukor, citrónovú šťavu a vanilkový struk vložíme do veľkého hrnca a varíme na miernom plameni, aby sa cukor neroztopil. Necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút, potom znížime teplotu a odstavíme z plameňa.
2.
Broskyne prekrojíme na polovice a ak sa kôstky dajú vybrať ľahko, tak ich vyberieme, inak by sme ich vybrali až keď budú broskyne mäkké. Broskyne namočíme do sladkého cukrového sirupu na 2-3 minúty, potom ich obrátime. Ak sú dostatočne mäkké, preložíme ich na tanier.
3.
Z broskýň odstránime šupku a necháme ich vychladnúť.
4.
Na prípravu malinovej polevy v mixéry rozmixujeme maliny, práškový cukor a citrónovú šťavu. Prelejeme cez sitko, aby sme odstránili malinové zrniečka. Polevu potom prelejeme do džbána.
5.
Pri podávaní položíme 2 polovice broskyne na tanier alebo do misky, pridáme 2 kôpky zmrzliny a zľahka prelejeme malinovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...