Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ovocný pudingáč na oblátke

10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
ovsené vločky
600 ml
mlieko
100 g
Flora Gold
200 g
práškový cukor
3 PL
med
300 g
polohrubá múka
3 PL
instantná káva
1 PL
kakao
1 balíček
prášok do pečiva
3 ks
obdlžníkových oblátok

Plnka

1 liter
mlieko
3 balíčky
vanilkový puding
200 g
Flora Gold
7 PL
kryšálového cukru
2 ks
jablko
2 ks
nektarinky
1 PL
práškový cukor
2 balíčky
BB keksy

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
50 g
Flora Gold

postup

1.
Ovsené vločky si zabaríme horúcim mliekom, do ktorého sme primiešali instatnú kávu, resp. cappuccino, necháme postáť, kým nám napučia, cca 20min. Jablká a nektarinky si nakrájame a tenké plátky, môžme pridať kľudne aj iné ovocie. Pred ukladaním na cesto ich posypeme trochou práškového cukru, nech nám neklesnú na dno. Do napučaných vločiek pridáme ostatné prísady, premiešame. Plech namažeme, pomúčime. Na plech uložíme tortové oblátky a vylejeme premiešané cesto, na to poukladáme ovocie a dáme piecť o rúry na cca 35min, pri teplote 175 stupňov, treba sledovať.
2.
Uvaríme si klasický puding z mlieka a cukru, do horúceho primiešame maslo. Trošku schladíme a ešte teplý ho natrieme na vychladnutý koláč. Na teplý puding naukladáme BB keksy.
3.
Nad parou necháme roztopiť cca 50g Flory Gold s čokoládou a opatrne natrieme čokoládu tak, aby sa dostala všade. Koláčik necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...