Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ovocný pudingáč na oblátke

10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
ovsené vločky
600 ml
mlieko
100 g
Flora Gold
200 g
práškový cukor
3 PL
med
300 g
polohrubá múka
3 PL
instantná káva
1 PL
kakao
1 balíček
prášok do pečiva
3 ks
obdlžníkových oblátok

Plnka

1 liter
mlieko
3 balíčky
vanilkový puding
200 g
Flora Gold
7 PL
kryšálového cukru
2 ks
jablko
2 ks
nektarinky
1 PL
práškový cukor
2 balíčky
BB keksy

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
50 g
Flora Gold

postup

1.
Ovsené vločky si zabaríme horúcim mliekom, do ktorého sme primiešali instatnú kávu, resp. cappuccino, necháme postáť, kým nám napučia, cca 20min. Jablká a nektarinky si nakrájame a tenké plátky, môžme pridať kľudne aj iné ovocie. Pred ukladaním na cesto ich posypeme trochou práškového cukru, nech nám neklesnú na dno. Do napučaných vločiek pridáme ostatné prísady, premiešame. Plech namažeme, pomúčime. Na plech uložíme tortové oblátky a vylejeme premiešané cesto, na to poukladáme ovocie a dáme piecť o rúry na cca 35min, pri teplote 175 stupňov, treba sledovať.
2.
Uvaríme si klasický puding z mlieka a cukru, do horúceho primiešame maslo. Trošku schladíme a ešte teplý ho natrieme na vychladnutý koláč. Na teplý puding naukladáme BB keksy.
3.
Nad parou necháme roztopiť cca 50g Flory Gold s čokoládou a opatrne natrieme čokoládu tak, aby sa dostala všade. Koláčik necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...