Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bábovka z ovsených vločiek

ingrediencie

3 šálky
ovsené vločky
1 šálka
cukor hnedý
3 ks
vajce
1 šálka
olivový olej
150 g
biely jogurt
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
hrozienka, alebo orechy
trochu
masla na vymastenie formy

postup

Ovsené vločky rozdrvíme v mixéri. Do misky dáme rozdrvené vločky, cukor, vajcia, olivový olej, biely jogurt, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, nastúhanú citrónovú kôru, nasekané vlašské orechy a hrozienka. Všetky ingrediencie spolu premiešame a vylejeme do maslom vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Formu vysypeme rozdrvenými ovsenými vločkami. Pečieme 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
e.echo
22.3.2018 22:19 | |
+0 -0
nikdy viac ju nepečiem. piekol som ju NIE 45 min. ako bolo uvádzané, ale až 1.5 hod., aby vôbec bola upečená a následne po upečení a vyklopení sa celá mrvila. jesť sa dala len lyžičkou. takže nikdy viac.
dorisa
13.5.2015 13:33 | |
+4 -0
Ja by som nechala dlhšie pôsobiť vločky v ceste, možno by to scelilo hmotu po upečení. *504*
danielka919
1.4.2014 18:28 | |
+9 -0
Prave som ju dopiekla a cela sa mi mrvi a vobec nevyzera ako na obrazku
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.