Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčová krkovička na šampiňónoch

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčová krkovička
1 pohár
šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 poháre
ryža
trochu
mrazená zelenina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
vegeta
trochu
olej
1 PL
hladká múka
trochu
vývar

postup

1.
Cibuľu si ošúpeme na nakrájame na drobno. Orestujeme ju na troche oleja. Keď už je cibuľka zlatistá, pridáme k nej šampiňóny. Chvíľku dusíme a potom podlejeme vývarom.
2.
V hrnčeku si rozmiešame trocha vývaru s lyžicou múky a vlejeme to do omáčky. Necháme chvíľu variť, podľa chuti môžme dokoreniť.
3.
Mäso si nakrájame na asi 1,5 cm hrubé plátky, jemne ho naklepeme a nakoreníme (soľ, čierne korenie, vegeta) a necháme chvíľu odležať.
4.
Potom ho opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici. Vhodnou prílohou je ryža, ktorú uvaríme v hrnci - 2 poháre ryže, 4 poháre vody, 1 ČL soli, trochu vegety a hrsť mrazenej zeleniny. Varíme, kým sa voda neodparí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?