Pridať recept

Kaša zo sladkých zemiakov

ingrediencie

2 kg
sladké zemiaky
2 kg
zemiaky
125 ml
olivový olej
1 ČL
mletý muškátový kvet
trochu
soľ
trochu
mleté biele korenie

postup

1.
Rúru zohrejeme na 220°C. Do alobalu zabalíme každý sladký zemiak a pečieme v rúre 1,5 hodiny alebo kým nie sú dobre upečené. Necháme ich vychladnúť v alobale.
 
2.
Očistíme a nakrájame biele zemiaky a uvaríme ich v slanej vode, vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme na kašu.
3.
Sladké zemiaky rozbalíme z alobalu nad bielymi zemiakmi, aby sme zachytili všetku šťavu, ktorá z nich vytečie. Sladké zemiaky olúpeme, môžeme aj prstami, vnútro vyberieme lyžicou a položíme ho na kašu z bielych zemiakov.
4.
Pridáme olej a muškátový kvet a zemiaky so soľou a bielym korením dobre premiešame varechou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Ovsená kaša je jednou z najzdravších potravín, ktoré si môžete vybrať na raňajky. Je to vďaka vláknine...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...