Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Voňavý čokoládový koláč

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

130 g
práškový cukor
100 g
hladká múka
300 g
tmavá čokoláda
150 ml
mlieko
60 g
Flora Gold
60 g
maizena
2 ks
vajce
1 ks
citrón
1 ČL
sóda bikarbóna
1 štipka
soľ
kúsky čokolády

postup

1.
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Floru Gold vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a štipku soli. Do tejto maslovej hmoty pridáme roztopenú čokoládu a všetko premiešame. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru (citrón si vopred dobre umyjeme). Prisypeme preosiatu múku, sódu bikarbónu a maizenu, takisto čokoládové kúsky a prilejeme mlieko, ktoré by malo mať izbovú teplotu. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta.
2.
Okrúhlu tortovú formu vymažeme maslom a vymúčime. Cesto vlejeme do formy a pečieme 40 – 45 minút na 170 – 180 stupňov. Ja tento koláč pred podávaním ešte polejem bielou polevou a ozdobím čokoládovými hoblinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.