Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Voňavý čokoládový koláč

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

130 g
práškový cukor
100 g
hladká múka
300 g
tmavá čokoláda
150 ml
mlieko
60 g
Flora Gold
60 g
maizena
2 ks
vajce
1 ks
citrón
1 ČL
sóda bikarbóna
1 štipka
soľ
kúsky čokolády

postup

1.
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Floru Gold vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a štipku soli. Do tejto maslovej hmoty pridáme roztopenú čokoládu a všetko premiešame. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru (citrón si vopred dobre umyjeme). Prisypeme preosiatu múku, sódu bikarbónu a maizenu, takisto čokoládové kúsky a prilejeme mlieko, ktoré by malo mať izbovú teplotu. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta.
2.
Okrúhlu tortovú formu vymažeme maslom a vymúčime. Cesto vlejeme do formy a pečieme 40 – 45 minút na 170 – 180 stupňov. Ja tento koláč pred podávaním ešte polejem bielou polevou a ozdobím čokoládovými hoblinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...