Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Trubičky s francúzskym krémom

15
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

1 ks
lístkové cesto
1 ks
vaječný žĺtok

PLNKA

270 g
horká čokoláda
7 ks
vajce
80 g
Flora Gold

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3mm a pomocou noža rozkrájame na cca 15 rovnako širokých pásov. Kovové formičky na trubičky namastíme olejom a navíjame pásiky cesta tak, aby sa čiastočne prekrývali. Takto navinuté formičky naukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Natrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 200° C do zlatohneda. Po upečení necháme trubičky trošku vychladnúť a až tak ich stiahneme z formičiek.
2.
Čokoládu nalámeme na menšie kusy a roztopíme vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne pridáme vaječné žĺtky a Floru a dohladka vymiešame. Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešavame do čokolády. Hotový krém necháme aspoň hodinu v chladničke a až potom ním plníme trubičky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sanderka1
25.2.2015 17:25 | |
+10 -1
Ja dávam všade klasické maslo....tej chuti sa nič iné nevyrovná :-)
bobka07
28.7.2014 22:00 | |
+4 -0
Mam taky dojem, ze toho kremu by bolo z daneho mnozstva ingrediencii strasne vela..
luca_1985
2.4.2014 01:46 | |
+10 -2
Chcela bi som sa spitat co to je flora gold dakujem
dobruchut.sk
2.4.2014 08:36 | |
+10 -1
Flora Gold je rastlinne maslo. Prebiehala s nimi súťaž :) http://www.florastranky.sk/flora/produkty-flora/flora-gold.aspx
bobka07
28.7.2014 21:57 | |
+6 -2
Pytate sa co to je Flora gold. Je to vlastne Flora s maslovou prichutou. Dostat v kazdom obchode.
csfd
26.1.2016 10:57 | |
+5 -2
S maslovou príchuťou, fujtajksl. Načo potom čokoláda, dajte nejaký sajrajt s čokoládovou príchuťou.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...