Pridať recept

Ježe z kokosu

30
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

450 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
50 g
Flora Gold
4 PL
med
2 ks
vajce
1,5 dl
mlieko
1 ks
prášok do pečiva

Čokoládová hmota

200 g
maslo
200 g
práškový cukor
5 PL
mlieko
50 g
kakao
5 PL
hnedý rum
kokosová múčka

postup

1.
Vajcia vymiešame do penista spolu s Florou, práškovým cukrom a medom, postupne pridávame polohrubú múku a prášok do pečiva. Nakoniec prilejeme mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a vymúčený plech a pečieme do zlatista 20 minút pri 180 stupňoch. Cesto po upečení necháme vychladnúť a spravíme si čokoládovú hmotu.
 
2.
Maslo na miernom ohni rozpustíme, pridávame práškový cukor, kakao, mlieko a rum. Túto masu zohrievame až do bodu varu, kým nám nezhustne.
3.
Vychladené cesto narežeme na menšie obdĺžniky a najskôr namočíme do mierne teplej čokoládovej hmoty a potom do kokosovej múčky. Ježe necháme stuhnúť na chladnom mieste a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.2.2020 20:58 | |
+1 -1
Dnes som urobila tento fajný koláčik podľa tohto receptu..len som troška pridala viac mlieka a namiesto flóry som dala 0,1dcl oleja 😊 a môžem tvrdiť že je výborný..👍👍🌷
marcsi321
11.11.2017 00:40 | |
+2 -6
Ahojte co jeto Flora Gold
mendy251
20.12.2017 14:39 | |
+3 -1
je to maslo v kelimku
Maribelle
12.9.2017 11:52 | |
+2 -0
Ahojte , no tak tento zákusok sa mi včera podaril a bol vynikajúci. Na druhý deň chutí najlepšie, ked je čokoládová poleva nasiaknutá s kokosom a to cesto no mňam :) Akurát som nepridala do polevy rum, kedže doma máme radi klasiku. Dakujem za vyborný recept :)
Podobné články
Video s receptom: Obľúbené Eskimo v nepečenej verzii
Chuť, ktorá vám pripomenie detstvo: Obľúbené Eskimo v nepečenej verzii
Náš dnešný tip na rýchly koláčik plný kokosového krému. Výborná dobrota, ktorá chutí ako obľúbené Eskimo.
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Torta Piña colada
Hriešne dobrá torta inšpirovaná Piña coladou
Podobne ako známy exotický koktail aj táto torta je napitá kokosom, ananásom a rumom.
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...
Kokosové ježe a ježkovia
Nesmrteľné KOKOSOVÉ JEŽE na X spôsobov, ktoré ešte nepoznáte, a to je chyba! Tradičné, plnené, biele...
Ďalší krásny výber mimoriadne obľúbeného vianočného dezertu v podobe tradičných kokosových ježov...