Pridať recept

Ríbezľový koláč s posýpkou

12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
mlieko
200 g
Flora Gold
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
3 ks
vajce
170 g
kryštálový cukor
1 hrnček
ríbezle

postup

1.
Zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok, vanilkový a kryštálový cukor a Floru gold. Spravíme akési mrveničkové cesto. Hrsť tohto mrveničkového cesta si odložíme bokom ako posýpku. Do zvyšného cesta prilejeme mlieko a vajcia a dobre premiešame.
 
2.
Vymastíme a vystelieme múkou väčší plech, nalejeme rovnomerne cesto, ktoré posypeme ríbezľami. Dáme do predhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme 7-10 minút. Plech vyberieme a povrch koláča posypeme mrveničkou, ktorú sme si odložili bokom. Koláč dáme naspäť do rúry a pečieme ešte cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ríbezle
Ríbezle – vitamínová bomba v mini balení. Čo všetko z nich môžeme pripraviť?
Ríbezle sú síce maličké, no obsahujú mnoho cenných živín. Rovnako ako ostatné bobuľové ovocie sú...
Ríbezle
Fantastické ríbezle: Letná vitamínová bomba
Nenáročný ker, ktorého plody svojou jedinečnou chuťou inšpirujú k mnohým fantastickým kulinárskym počinom.
Ríbezľová bublanina
12 famóznych ríbezľových koláčov
Dokonale vyváženú sladkú a kyslú chuť nájdete jedine v ríbezľovom koláči.
Zavárame ríbezle!
Zavárané ríbezle - od džemu až po omáčku
Ríbezľové zaváraniny sú jedny z najobľúbenejších. Svedčí o tom aj množstvo vašich overených receptov...
VIDEO: Ríbezľové hody
Poďte si s nami zrekapitulovať, prečo sú ríbezle jedným z najfantastickejších ovocí...
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.